Pust nytt liv inn på kontoret

02.11.2019

Ta en titt rundt i kontorlandskapet, hva kan du se? Har du et vindu i nærheten? Kan du se grøntområder?

Du vil bli overrasket over hvor mange som vil svare "Nei" på disse spørsmålene. Mens mange kontorer har gjort en god fremgang ved å transformere fra triste gammeldagse kontorer til mer moderne og imøtekommende rom, er det fortsatt et spørsmål om arbeidsgivere gjør nok for å koble sine ansatte til naturen i arbeidsmiljøet.

Biofili
Du har kanskje hørt om begrepet biofili - teorien om at mennesker har et medfødt behov for å ha en forbindelse med naturen. 'Biofilisk design' er en trend som bringer naturlige elementer inn på en måte som etterligner utemiljøer. Arbeidsgivere som ser på velvære som avgjørende for sin organisasjon, kan ved å ta med naturen inn, gjennom et interiørlandskap, som speiler naturen, påvirke og gjøre en positiv forskjell for ansatte.

Grønn integrasjon
Planter er estetisk tiltalende, og er en enkel "levende" investering som gir flotte fordeler, for enhver arbeidsplass. Men fordelene slutter ikke der. I tillegg til de studiene som har vist at planter kan redusere stress og angst, har noen planter også luftrensende evner, spesielt innendørs der luften ofte er mer forurenset enn ute.

Å integrere store plantekar i planløsningen, supplert med mindre plantekar på pulter, er et bra sted å starte. Svigermorstunge, fredsliljer og aloe vera er bare noen få eksempler på planter som har en bevist effekt på å rense luften og fjerne giftstoffer.

For å virkelig oppnå biofile fordeler, bør interiørdesignere innlemme disse elementene på en måte som gjenspeiler hvordan de blir sett på i det naturlige miljøet. For eksempel å arrangere planter i forskjellige høyder og teksturer i en mer sporadisk orden, slik som plantene har en tendens til å vokse i naturen.

Noen siste tanker
Mange mennesker tilbringer mange timer innendørs og britene tilbringer svimlende 22 timer i døgnet innendørs. Og med mye av denne tiden brukt på kontormiljøet, vil det være hensiktsmessig å integrere planter i interiørdesignet på kontoret. 

Ta kontakt med oss i Plantscaping Norge As og en av våre planteeksperter vil hjelpe deg videre.