Grønne kontorplanter, mindre stress og bedre konsentrasjon

28.12.2018

Mange av oss liker å pynte med blomster og planter i hjemmet, men visste du at de grønne plantene også har evnen til å gi oss et bedre inneklima og samtidig øke vårt psykiske velvære?

Vi mennesker trives ekstra godt med grønne planter rundt oss. Forskning viser at mange grønne planter kan fungere som luftrensere. De får oss til å føle oss bedre både fysisk og psykisk. I tillegg er grønne planter blitt veldig trendy igjen.

Inneklimaet oppleves bedre

For å spare energi bygger vi tette hus, og inneklimaet blir preget av tørr og dårlig luft. Med grønne planter i hjemmet og kontorer kan inneklimaet forbedres. Plantene tilfører luften oksygen, og vi mennesker opplever at luftfuktigheten er bedre. Grønne planter er også kjent for å tiltrekke seg svevestøv og dempe støy. I tillegg skaper de et triveligere opg mer levende innemiljø.

Mindre stress og bedre konsentrasjon

Enkelte planter kan rense inneluften for flyktige organiske gasser som formaldehyd og benzen. Forskning viser at grønne planter kan redusere hodepine med hele 45 % og trøtthet med 32 %. Økt oksygeninnhold i luften reduserer dessuten stress, og øker konsentrasjon og kreativitet.


For mer Kontakt Plantscaping Norge AS.

www.plantscaping.no